Begynner varmtvannsberederen å bli moden for utskiftning? 


Vi leverer og monterer varmtvannsbereder etter dine ønsker og behov.  Dagens beredere er både bedre isolert og langt mer energieffektive - det gjør at du sparer penger og at vannet varmes raskere opp.   

  

Ta kontakt med oss i dag for å finne varmtvannsberederen som passer for deg 

  




Når bør du bytte? 

  • Begynner berederen å nærme seg 15-20 år er det på tide å ta en vurdering på å skifte den ut 
  • Er berederen grønn, brun eller oransje er det på høy tid å få skiftet den ut 
  • Ved vannlekkasjer som ikke kan repareres 

  

Levetid 

Levetiden på en bereder er mellom 15-20 år.  

De fleste beredere er merket med modell og årstall. 

  

Hvilken størrelse? 

Om du ofte går tom for varmtvann er det fornuftig å vurdere en større bereder. Mange tror at jo større varmtvannsbereder man har - jo større bli strømregningen. Dette stemmer nødvendigvis ikke, da det er dyrere å tømme en bereder helt for varmtvann for å så fylle den opp igjen, enn å vedlikeholdsvarme en større bereder. Vi hjelper deg å finne varmtvannsberederen som passer for deg. 

  

Brannfare 

I en varmtvannsbereder er det elektriske komponenter og ledninger. Om disse blir for gamle og slitte, kan det være fare for brann. Vi anbefaler derfor å følge jevnlig med på ledningen og stikkontakt for misfarging. 

  

Sikkerhetsventilen drypper - hva nå? 
En sikkerhetsventil på en bereder har som funksjon å slippe ut litt vann når trykket i berederen blir for høyt.Det er ikke unormalt at det kan dryppe fra sikkerhetsventilen på berederen og det er som regel 3 grunner til dette:


1. Ventilen er slitt

Løsning: Sikkerhetsventilen må byttes
  

2. Trykket er feil  
Løsning: Kan være behov for å installere et ekspansjonskar 

  

3. Tilbakeslagsventil på hovedvanninntaket

I dag er det krav til tilbakeslagsventil på hovedvanninntaket, dette gjør at trykket ikke vil kunne slippe ut i annet enn sikkerhetsventilen. Har du installert vannmåler eller reduksjonsventil kan dette også gi samme effekt, trykket på vannet kan også ha blitt høyere og gi utslag på sikkerhetsventilen på berederen. 

Løsning: installere et ekspansjonskar


Kontakt oss og vi vil veilede og finne ut hva som må gjøres i ditt tilfelle.


OBS! Tette aldri sikkerhetsventilen, det kan medføre eksplosjonsfare og fare for liv!

  

Installere ekspansjonskar 

Du har kanskje akkurat hatt besøk av oss og fått montert en varmtvannsbereder, og etter en liten stund drypper det fra sikkerhetsventilen. Noe som kan virke rart, da dette er en helt ny installasjon. Det er slik at vanntrykket i huset kan endre seg og som igjen da kan gi utslag på sikkerhetsventilen på berederen. Løsningen på dette er da å ettermontere et ekspansjonskar som tar opp trykksvingninger i anlegget slik at det ikke overstiger utløsningsvedien på sikkerhetsventilen. 

  

Vedlikehold  

Et ekspansjonskar har "en bag" inne i karet som er fylt med luft, og det er viktig at trykket i ekspansjonskaret er høyt nok til å ta opp trykket i anlegget. La oss sammenligne dette med ett bildekk som hvert år må etterfylles med luft. Om man ikke har kompetansen til å etterfylle ekspansjonskaret med luft selv, kan du tegne en serviceavtale med oss slik at vi passer på å etterfylle dette årlig for deg. 

  

Vi utfører og leverer:

  • Service og reperasjon
  • Utskiftning
  • Nyinsatallasjon
  • Hurtig beredere
  • Tappevannsvarmepumpe
  • Smart beredere
 
Våre godkjenninger:
  • Prosjekterende sanitærinstallasjoner tiltaksklasse 2
  • Utførende sanitærinstallasjoner tiltaksklasse 2


Share by: